Kay Tse
Kay Tse - Jesper Odelius tipsar om bästa spellistan för fredagsmys

Det är helg igen! Finns det något bättre? Självklart laddar du upp med musik, men vad välja när allt känns dammigt? Självklart vänder du dig till Stunder!

Stunder av lycka sviker aldrig! Vår musikskribent Jesper Odelius listar här fem grymma låtar som räcker kvällen ut på ”Repeat” i en alldeles egen liten spellista. Enjoy!

Kay Tse Binary - Jesper Odelius skriver om fem favvospår för fredagsmys
Kay Tse – Binary

Wedding Invitation Street, Kay Tse (Hong Kong)
Hong Kong-artisten Kay Tses mest kända låt Wedding Invitation Street är från 2008 men har knappast nått västvärlden och än mindre Sverige. Den blev en megasuccé och placerade Kay Tses bland stjärnorna över en natt och där har hon stannat. Utforska gärna på Spotify, du hittar henne genom att söka på ”tske” eller ”Kay Tse” och där kan du också se var hennes lyssnare över Spotify finns, det är ganska coolt.

Julio Iglesias - Hey
Medelhavet kommer närmare med Julio.

Hey, Julio Iglesias (Spanien)
Min favorit alla kategorier som jobbmusik är Julio Iglesias. Dessutom har han den magiska förmågan att få även den mest cyniske IT-ingenjör att klippa syntetslipsen och svepas med ut över en glittrande ocean. Hey är en sådan slipsklippare. Låta huvudet bakåt, svep en shot eller två och lev bara för den här kvällen. Helt j*vla briljant.

Mr Probz gillar slips till Adidas
Mr Probz gillar slips till Adidas.

Waves, Mr Probz (Nederländerna)
När tyske DJ:n Robin Shulz satte tänderna i Mr Probz Waves hände något. Låten har en omedelbar hitenergi utan att vara direkt publikfriande. Den toppade listorna i bland annat Österrike och Tyskland, Sverige, Norge och Schweiz. Mr Probz gillar slips till Adidas, bara en sån sak. Skruva upp basen om du inte redan har den på max i dina små blåtandsparkopplade cornflakeshögtalare och kör låten runt runt tills det är dags för utgång eller värden tröttnar.

You - Ten Sharp
Maxisingeln med skön designnostalgi.

You, Ten Sharp (Nederländerna)
Här kommer mer från Nederländerna. Ten Sharp håller fortfarande på, trots att You släpptes som singel för 25 år sedan. Snygga synthar, sång med självförtroende och en inbyggd feelgood har gjort låten odödlig. Listetta i länder över hela Europa, med hela 16 veckor som nummer ett i Norge. Lyssna bara på textraden här: ”The night, always a good friend, a glass of wine and the lights down low”…

God is a DJ
Gud är en DJ.

God is a DJ, Faithless (UK)
Überbegåvade Faithless håller tyvärr inte på längre, men låtarna lever kvar. Vill du få också festens stelaste besökare att sluta ögonen och försiktigt börja gunga i ett återhållet headbangande är det här spåret som gäller. God is a DJ är efterapad på tusen olika sätt, men originalet står sig. Spelar du radiomixen slår du på ditt stroboskop vid pass 2’30.

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.