Anni B Sweet
Anni B Sweet

Take on me med norska a-ha vägrar gå ur tiden. Det är en av världens mest spelade synthpoplåtar och en av de mest populära karaokelåtarna i Japan. Musikvideon var banbrytande och är fortfarande fantastisk underhållning.

Här listar vi fem begåvade covers på Take on me, alla med en egen stark karaktär som bidrar till att gjuta evigt liv i originalet från 1984.

Läs mer>> 15 magiska låtar, 15 magiska musikvideos

1. Take on me, Beth

Beth är en YouTube-artist från England specialiserad på covers. Inget att fnysa åt, hennes version av Someone like you har nästan 15 miljoner lyssningar. Hennes version av Waves av Mr Probz är utmärkt. Dessutom gör hon en spröd, vacker Take on me.

Läs mer: Fredagsmys fem favvolåtar

2. Take on me, A1

Engelska pojkbandet A1 hade en norsk bandmedlem och kanske var det Christian Ingebrigtsen som kom på att göra en cover på ikoniska Take on me. Idén bar hela vägen till listetta i UK. A1 har tagit upp karriären igen efter ett långt uppehåll. Covern på Take on me är en skön energikick med ett rastlöst tempo och en bra behandling av den legendariska synthslingan.

Kygo
Kygo

3. Take on me (Kygo Remix), a-ha

En underbar version som a-ha själva står bakom tillsammans med norske dj:n och underbarnet Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll). Han har skapat en helt egen genre: tropisk house. Lyssna på Take on me Kygo Remix så förstår du.

Läs mer: Sex presenter inför Alla hjärtans dag

4. Take on me, Anni B Sweet

Anni B Sweet är tjejen med gitarren högst upp på sidan. Hon heter Ana López och är från Malaga. Med fem miljoner spelningar är den skönt lunkande covern hennes mest spelade låt. Den ligger på albumet Start Restart Undo, vars stil bäst kan beskrivas som en blandning mellan Edie Brickell & New Bohemians och Crash Test Dummies.

Aqualung
Aqualung

5. Take on me, Aqualung

I sista avsnittet av 10:e säsongen av Grey’s Anatomy gör Matt Hales/Aqualung en grymt stark och emotionell cover av Take on me som hörs i bakgrunden när doktor Cristina Yang försvinner ur serien.

 

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.