Det finns inget dåligt väder… brukar det ju sägas och vi är beredda att hålla med. Vi har nämligen upptäckt Spats; helt fantastiskt snygga stövlar i galvaniserad naturgummi.

Spats Boots 7

Det Londonbaserade företaget Spats Boots grundades 2010 av två vintage-fantaster.

De ville erbjuda moderna och bekväma skodon med retrokänsla. Med inspiration från 20-talets galoscher skapade de gummistövlar i miljövänlig naturgummi som är lika sköna som ett par sneakers. Hemligheten är insidan av fuskpäls som gör stövlarna mjuka att bära.

Gummistövlarna såldes till en början på lokala marknader i London, men efterfrågan blev snabbt stor och några år senare fanns stövlarna i Londons fashionabla modebutiker. Sedan hösten 2015 finns de i Sverige och deras färgglada retrodesign gör verkligen att vi förstår varför.

Spats Boots 1

Spats Header2
Den nya modellen Chelsea lanseras under våren 2016.

Ett par Spats kostar strax under tusenlappen och kan bland annat köpas här.

Spats Selfie
I Karlskrona är det snömodd och slask. Perfekt väder att inviga Spatsen i.

Läs mer>> Kan bra barnskor vara billiga?

Spats Selfie 2
Naturgummi är ett material som är lättskött. Torka av stövlarna med en fuktad trasa, utan rengöringsmedel. För att få tillbaka glansen på gummit kan man ta lite olivolja på en trasa och gnida in stövlarna med.
Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se