Nu är februari på intågande och VAB är mer regel än undantag. Av egen erfarenhet så är febriga barn inte tillnärmelsevis lika sjuka som febriga vuxna och efter några dagar hemma klättrar mina barn på väggarna. Här är mitt tips på en kreativ spelstund med barnen med tillhörande glass.

När man har läst alla böcker hundra gånger och ingenting på netflix är roligt längre!

 

[divider]Gör ett spel tillsammans[/divider]

160201 Vabruari Pyssel

Vi gillar att spela spel i vår familj och något som alla uppskattar är att göra ett eget spel tillsammans. Kreativiteten och fantasin får flöda och alla är på topp när vi sätter igång! Senast tog vi ett stort papper och målade massa prickar på. Sedan band vi ihop prickarna till en spelplan.

160201 Vabruari Collage

Barnen fick hitta på olika saker som skulle hända på de olika färgerna, på gul får man en peng, på blå ett extraslag osv. Det blev både pengar och kort den här gången. En tärning och något litet att använda som spelpjäser är det enda man behöver, sen är det bara att sätta igång och spela.

160201 Vabruari Spelplan

[divider]Gör mumsig glass tillsammans[/divider]

Det bästa jag visste när jag var sjuk som barn var att äta glass! Ärligt, glass går ju alltid ner!

Vi brukar göra vår egen glass när barnen är sjuka, smaksätta med något gott och dekorera med smaskigt strössel! Den här gången blandade vi ner mini-marshmallows i smeten och åt i strut!

160201 Vabruari ingredienser

RECEPT
3dl vispgrädde
2 ägg
4 msk strösocker
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Vispa grädden fluffig. Vispa ihop ägg, socker och vaniljpulver  i en separat skål och häll sedan ner i grädden. Blanda ihop allt till en jämn smet och ställ in i frysen. KLART!

160201 Vabruari Glass

Nu när jag delat med mig av mina bästa knep för lite hemmamys med sjuka barn så håller vi tummarna för att det blir få vabdagar i februari.