Neoromantiskt flätat eller chicslarvigt tudelat med buntband. Vårens hår närmar sig det naturliga. Björn Axén skickade oss fina bilder på Spring Summer 2016. De kan tjäna som inspiration, men orkar du fixa håret sådär varje morgon?

Missförstå mig rätt, jag älskar Björn Axéns hår, de som jag har valt ut. Och jag gillar också modellerna.

Men efter att ha sett sammanfattningarna av Stockholms modevecka och hyggligt följt Bons blogg är jag inte sugen på mer svenskt just nu: det är minimalism som blir galleriatråkig och så känns alltihop Ellos med renhorn.

SS 2016 är Rebellious Blue hos Björn Axén

Nu tangerar inte Björn Axéns Spring Summer 2016 kollektion Ellosuniversum, det ska sägas, så låt oss njuta, för hos Björn Axén är inte bara håren first class, kläderna är skitsnygga.

Och denim är ju så rätt just nu, trots Odd Mollys pajiga denimlinje. Men inget skämmer denim.

1Provokativ romantik

Björn Axén SS 2016
Den där nacken. Och det där håret. Inget du fixar på bussen, men låna idéerna och bli en vackrare människa. Det är Rebellious Blue.
Björn Axén 2016
W-O-W. Så där vill vi se ut. Jag också. Milla Jovovich möter Judge Dredd och får barn. På trottoaren. Punkigt värre.

2Dior, Chanel och Daryl Hannah

Chanel 2016
Chanel punkar också. Banditmasken är omskriven, men replikanten Pris var först ut.
Blade Runner 1982, Pris (Daryl Hannah)
Blade Runner 1982, Pris (Daryl Hannah)

3Inspiration för män

Björn Axén SS 2016
Som en kotlettfrisyr men ändå inte. Matchar din Lambrettascooter.
Björn Axén SS 2016
Bää! Hon ser lite tokig ut, men se på de vackra ögonen och den underbara klänningen. Håret gillar jag inte så mycket. Men det är väl bara jag.

Det var allt från mig den här gången. Gå nu och klipp er och bli lite Rebellious Blue i vår.

Vill du komma i stämning inför att saxen ska fram (kom ihåg att 2016 är det hemklippta året) skakar du om din lilla spåkula och söker fram Steso Songs på Spotify. Sen är det bara att lyssna. Och klippa. Glöm inte att darra på handen.

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.