När en grupp av människor helt oväntat samlas för att tillsammans genomföra ett intränat uppträdande kallas det flash mob. På youtube är det en av de vanligaste söktermerna och genererar miljontals klick.

I mitten av 2009 började fenomenet växa sig stort på youtube och fastän man skulle kunna tro att intresset skulle avta, så skapas det nya videos och genren är fortfarande stark.

[divider]Fillipinskt fängelse 2007[/divider]
En av de allra första, den koreograferade fängelse-dansen till Michael Jacksons ”Thriller”, har setts hela 56 miljoner gånger på youtube. Över 15000 interner deltog i dansen på det Filippinska fängelset.

[divider]Klassisk musik i Sabadell, Spanien[/divider]
Klassisk musik med Beethovens nionde symfoni startar oväntat med en liten flicka som lägger ett mynt i hatten till en cellospelande gatumusiker. Sabadell i Spanien.

[divider]Historisk flashmob i Belgien[/divider]
Historisk dans på Antwerpen station i Belgien till Sound of music-låten Do Re Mi. Den här flashmoben var producerad som en reklamfilm, men den är riktigt bra trots sitt kommersiella syfte.

[divider]Lejonkungen på tunnelbanan i New York[/divider]
Broadwayartisterna från Lejonkungen överraskar med att sjunga ”Circle Of Life” på tunnelbanan.

[divider]Dansgruppen Bounce i Stockholm[/divider]
Svenska dansgruppen Bounce samlade dansare på Plattan i Stockholm och lärde ut denna dans på 30 min. En fantastisk prestation och hyllning av Michael Jackson.

[divider]Läs mer[/divider]

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se