IMG_9027
Hade den sprayats på en runsten hade det inte varit så roligt, men här vid den gamla malmgården pryder flugsvampen sin plats.

Att förstöra vår gemensamma miljö med ”taggar” och annat fult uppskattar jag inte. Klotter är inte min grej. Sånt ska beivras. Men ibland tycker jag tvärt om. Då gör påhittiga ”klottrare” mig glad. Såklart får man inte göra så heller, men det finns en förmildrande omständighet när det som skapats inte väcker indignation utan glädje.

Det är som med rondellhundarna. Kreativiteten som spirar hos vanligt folk är härlig, ibland. Min farbror skulle inte hålla med mig, han är ”Old School”, allt som inte är tillåtet är fel. Han blir arg av utspottade tuggummin! Moskva skulle nog vara en stad i hans smak, eller Singapore.

I veckan såg jag den på Ljusterögatan, en helt vanlig flugsvamp. Den lyser upp och stör inte alls där den är placerad. Kanske den egentligen är en signal till trippsugna, att det i skogspartiet säljs syrasvampar eller partypills? Jag vet inte, jag är för gammal och tråkig. Jag väljer att se en svamp. En helt vanlig giftig svamp.

IMG_9062
Den ser härligt vild ut!

På vägen hem stannade jag för att fotografera en skön träddrake som jag och familjen uppskattar. Det är något med att en person har gått förbi trädet, sett att det skulle kunna bli ett monster, gått hem, förberett färg och penslar för att sedan ge sig ut (förmodligen i skydd av mörkret) och färdigställa sin vision. Cred till det!

När jag senare kom hem till mitt eget lilla hus stirrade jag på trädet utanför. Det ser ut som… ja, vad ser det ut som? Jag tror att lite skärt skulle göra susen! (Jag hoppas att ni inte missade ordvitsen.)

IMG_9082
Jag får lust att säga prutt…
Anna Voltaire

Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.