KRÖNIKA. Jag fick frågan vad jag verkligen önskade mig till Mors dag. Inget var min spontana reaktion, någon sekund senare tänkte jag, snälla barn. Och nu när jag verkligen tänker efter önskar jag mig följande:

Att jag får sova en hel natt, får äta frukost utan bråk och skrik så jag hinner dricka kaffet medan det är varmt och sedan få läsa tidningen i 30 minuter. Om jag verkligen ska tänka stort vore en dusch efter frukost inte så dumt heller, och att få maten lagad resten av dagen utan min inblandning. Jag vet, det är lite mycket att önska, men det kostar ju inget att drömma.

De senaste två åren har jag faktiskt blivit lite uppvaktad på Mors dag trots att jag varken önskar eller förväntar mig det, de äldsta tonåringarna verkar tycka att det är dags nu (19 och 17). Kanske de vill ärva…?

Mors Dag Spa
En behandling på Yasuragi Spa behövs, minst en gång i veckan…

Nej, helt ärligt tycker jag detta med att uppmärksamma en person/företeelse eller sak (kanelbullen t.ex) är totalt idiotiskt. Blotta tanken på att man ska behöva tacka eller uppmärksamma något som är galet, i Mors dags fall det faktum att vi sliter ihjäl oss 364 dagar om året, med att få någon lyxig tvål eller frukost på sängen EN gång om året i bästa fall. Det är bara larv. Det är ett försäljningsjippo. Och jag är gärna utan. Den bästa gåvan tlll en sexbarnsmamma är inte sidentrosor, ännu en ring, eller en dag på SPA (det skulle ju vara hemskt trevligt men kunde ju få ske mer än en gång om året. Eller så skulle jag gärna inte behöva slita ut mig så mentalt och fysiskt att jag behövde salus per aqua….).

Mors Dag StadaNu tänker ni, åh vad hon är bitter. nej då, bitter är inte min melodi. Jag är realist. Jag vill att varje dag är Mors dag, ni kan börja nu. Plocka upp era kläder från golvet, dammsug om det verkar behövas och fundera ut något gott till middag. Trosor köper jag själv tack!

Anna Voltaire

Anna Voltaire är läkare, sexbarnsmamma, formgivare, agent för designers, flitig bloggare, kokboksförfattare och husbyggare. En jordnära stockholmsbrutta med en längtan till det enkla livet. Brinner för hållbarhet och kvalitet i alla former.