INSPIRATION De senaste veckorna har bjudit på både hagel och högsommarvärme. Då gäller det att passa på att ta vara på tillfällena när man kan njuta av härligt häng i trädgården, vänta inte till semestern. Den bästa tiden är nu!

Stunder av Lycka Sommarfest korv Horby Bruk
Gunga och grillkorv, livet på en pinne.

Våra bästa tips för att ordna spontant häng i trädgården.

Vi ordnade med härligt sommarhäng i trädgården och bjöd in alla som hade lust att komma förbi. Spontana grilltillfällen finns inte bara på film eller i reklam för Pripps Blå. Våga bjuda in grannarna (på en helt vanlig tisdag…?) för lite trädgårdsmys. Plocka fram grillen och lite saft till barnen.

Stunder av Lycka Sommarfest utelek Horby Bruk
Ballonger från mataffären och massor med lek. Satsa på att leva lika okomplicerat som barnen gör.

Krångla inte till det.

En spontanfest i grannområdet är precis vad det låter som… Inga färgkordinerade ballonger och presentpåsar till barnen. Gästerna behöver inte ta med sig gå-bort-presenter och lediga,lekvänliga kläder är att föredra framför farmors vintageklänning och vattenkammat hår. Det viktigaste är att ha det trevligt tillsammans.

Stunder av Lycka Sommarfest Bubblor

Stunder av Lycka Sommarfest Collage

Bara njut av stunden.

Ordna med filtar och sittplatser, både i solen och i skuggan. Se till så att det finns vatten att dricka om det är varmt och soligt. Sedan är det bara att njuta, ta plats på en filt och socialisera, ät en korv och lyssna på lite trevlig musik.

Ut och njut! Den bästa tiden är nu!
(För på midsommar brukar det ju regna!)

Stunder av Lycka Sommarfest Mat

Stunder av Lycka Sommarfest Gunga
Lekställning i trä från Hörby Bruk.

 

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se