Ett besök på Nynäs Havsbad kan vara precis vad kroppen behöver efter en stressig vår. Följ med Anna Karlsson till Nynäs Havsbad, en förstklassig återhämtningsplats i försommarskrud.

Stunder av lycka Nynas havsbad

Nynäs havsbad är en härlig anläggning som stod klar redan 1907 och fungerade som kallbadhus och rekreation för den tidens kungligheter och celebriteter. Efter första världskriget så förföll anläggningen och 1919 stängdes den.

Stunder av lycka Nynas havsbad
Från solstolarna vid utomhuspoolen hade jag denna fantastiska utsikt
I början på 2000-talet så öppnade man upp Nynäs Havsbad igen och nu är det ett populärt besöksmål för sitt spa där både privatpersoner och företagsgäster kan hitta ro. Att ta bilen från Stockholm tar 30-40 minuter.
Den här anläggningen i försommarskrud är helt fantastisk, det är grönt, lummigt med blommor i fina planteringar. Det finns berg, hallonbuskar och blåbärsris; skogstomt när den är som bäst.Utsikten är helt fantastisk och att sitta i utomhuspoolen och blicka ut över havet är otroligt rogivande. För att bryta av lite kan ett dopp i havet pigga upp lite (eller kanske kyla ner).

När jag besökte anläggningen så var det från en tisdag till onsdag och då var det mestadels konferensgäster där men trots det otroligt fina vädret så var det väldigt lugnt både vid bastu och pool. Lugnet bröts bara av svalorna som for omkring och puttrandet av en och annan båt.

Nynäs havsbad består av några olika byggnader och vi bodde i Badhotellet, där var enkelrummen små och lite slitna, men fina och med sköna sängar och fräscht och stort badrum. Jag hade fantastisk havsutsikt från mitt rum.

Stunder av lycka pa Badhotellet i Nynashamn
Badhotellet där jag hade mitt rum

Stunder av lycka Badhotellet
Enkla men fräscha rum på Badhotellet
Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam och vår konferensvärd berättade gärna om anläggningen samt svarade på frågor. Alltid stort plus med trevlig personal.

Stunder av lycka Nynas havsbad
Sjöpaviljongen där det fanns konferensrum, spa och utomhuspool med fantastisk utsikt
Vi provade aldrig någon SPA-behandling men det kommer jag absolut göra nästa gång jag åker dit. De hade även ett enormt utbud av hudvård som vi tjejer kikade på. Även presenter att ta med hem till de mindre barnen fanns att köpa uppe vid restaurangen.

Restaurangen var stor men ändå trevlig och med utsikt mot havet. Där intogs både frukost, lunch och middag. Maten var god men inte något som stack ut som fantastiskt gott. Nu finns det några rätter att välja mellan på deras meny och kanske skulle jag valt annorlunda än det förbokade paket som serverades till oss. Frukosten var ingen överdådig frukostbuffé men allting som jag tycker är viktigt fanns med på frukosten.

Jag kan varmt rekommendera ett besök här då det var så vackert, härlig miljö och så avkopplande.