Vad är känsligare för trender än hår? Eller kom på något bättre än hår som uttrycksmedel. Hår äger! Så när Björn Axén skickade oss nya hårstilar, ihop med små läskiga instruktionsfilmer vaknade jag till liv.

 SKÖNHET|HÅR   Mitt favvohår är naturligt och välskött, starkt och helt och rent. Man kommer långt med det. Men som handjur fattar jag det här tjejer: ni för mig bakom ljuset – också det mest naturliga svall kommer med en massa osynligt jobb.

Det tycker jag också går som en röd tråd genom det som Björn Axén har skickat den här gången: det ska se lite skönt slarvigt ut, men här gäller benhård fokus så att slingorna hamnar precis rätt ”fel”. Love it, det är i-land i hundranitti, och varför hymla? Var annars smäller man 350 kr på en hårvårdsprodukt utan att blinka?

”Sex nya tutorials” = sex sjukt stela filmer, robotar hade gjort det mer naturligt
Solklart inspirerade av all DIY på YouTube har Björn Axén knåpat sex tutorials, filmer för ”alla som vill klara att göra en salongsinspirerad look hemma”… Eh? Behöver sån film verkligen komma från Björn Axén, är min första reaktion. Kan inte tjejerna på nätet bättre själva?

Jodå. Efter att ha tittat på filmerna från Björn kvarstår mitt intryck: amatörerna på nätet gör det bättre. Vissa väääldigt mycket bättre, som Stunders nyaste tillskott Alva Voltaire som klivit in i Stunders skönhetsredaktion. Kolla Alvas grymma skolavslutningsflätor till exempel.

Det finns fler än Björn Axén som försöker sig på det här – skapa film som ska delas – men jag tycker att man kunde låta bli. Det blir lätt så himla för mycket när varumärkena sätter fart. Humorn saknas, värmen saknas, tempot saknas. Jag somnar i tangentbordet – ett underbetyg i armerad betong när det handlar om något så magiskt underbart, något så dyrkat, erotiskt spännande sensuellt, något så präglat av urkraft som HÅR.

Med detta sagt, såga såga, vill jag ändå slå ett slag för hur SNYGGA stillbilderna är. Det vill säga: håren rockar. Jag gillar särskilt de bohemiska flätorna, tack Björn Axén för att du pryder nätet med dem. Här kommer Jespers favoriter:

Bjorn_Axen_How_to_get_the_look_2016_2-jesper-odelius Bjorn_Axen_How_to_get_the_look_2016_5-jesper-odelius Bjorn_Axen_How_to_get_the_look_2016_8 Bjorn_Axen_How_to_get_the_look_2016_10-jesper-odelius

Du hittar alla filmer hos Björn Axén

Och – vill du tvunget kolla hur de kom till, de bohemiska flätorna och hoppar över den roliga delen att prova dig fram själv, ja, då kollar du filmen, jag hajar det. För medan jag bara gillar ska ju du GÖRA. Om någon vill fläta mitt hår bohemiskt, det går bra. Stunders redaktion vet var jag finns.

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.