Helt plötsligt inser jag att jag har en 9-åring här hemma. Han har blivit så stor helt plötsligt. Han hämtar sin lillebror på förskolan och får hem honom utan problem, han har nattat Felix och faktiskt fått honom att somna. Han är oftast väldigt hjälpsam och det börjar till och med hända att han hjälper till på eget bevåg och inte bara när man frågar.

Dessutom blir jag så imponerad när han ikväll under ett av sina favoritprogram kommer på att han måste göra lite läxa, så helt frivilligt så börjar han öva på att sätta in saknade ord i meningar (just nu övar de på en, än, ända, enda m.m) samt att de skulle förklara ett divisionstal och ställa upp lite additioner… Han gjorde ett av papperna och så skulle han göra resten imorgon. Hoppas det också håller i sig, helst en så där 9 år till, minst.

En sak som jag tror har varit en stor förändring för honom är att han funnit ett stort intresse i sport. Han spelar fotboll här i Mölnbo men det som fått honom att växa är hans innebandyspelande i Gnesta. Där började han och kände ingen, nyttigt för honom. Nu är det träningar 3 gånger i veckan och all annan tid är han ute och spelar med grannpojken… jag förstår inte hur de orkar… de kan spela i flera timmar härute på gården. Sen inte att glömma, han älskar Brynäs och att kolla på hockey. Att åka på Brynäsmatcher tycker han är superkul och det är ett härligt sätt för far och son att umgås.

14446112_10155346113849966_3984904937136149697_n

 

 

 

Kommentera