Jag vet inte vad jag tänkte på när jag sa till Felix att vi skulle gå ut en sväng i skogen och se om det fanns några höstkantareller. Jag som brukar hitta massor med svamp har inte sett tillstymmelse till svamp i år, då har jag ändå varit ute i olika omgångar.

img_1345

Istället för att plocka svamp fick vi klättra över nedfallna träd och forcera massa ris som låg på backen. Bra övning för Felix om inte annat.

img_1347

dsc_0476

När vi väl promenerat någon kilometer så kom det något som vi kunde fylla korgen med, kastanjer, alla barns favorit. Vi plockade en hel del kastanjer både på promenaden samt hemma hos mormor och morfar som har ett stort kastanjeträd.

Nu står korgen med massa kastanjer och färgglada höstlöv som en liten prydnad på bordet utanför dörren. Vi fick i alla fall frisk luft, en härlig stund ihop och lite motion. Härligt.

img_1352

Den härliga gröna regnjackan kommer från Maxomorra och på en av bilderna tror jag man skymtar en fleecejacka i samma mönster, riktiga favoriter här hemma.

Vad har ni hittat på i helgen?

 

 

Kommentera