I veckan så var vi iväg med jobbet till Österrike. Vi flög med Alpresor till Salzburg och sen blev det buss vidare mot Bad Gastein och det klassiska hotellet Salzburger Hof. Flygresan tar två timmar och sen tar det knappt 1,5 timme med buss till Bad Gastein.

Det är fin väg till Bad Gastein och fina vyer. På vägen mot Bad Gastein så passerar man borgen där de spelade in filmen Örnnästet.

Att åka till Bad Gastein såhär första veckan i december är faktiskt rätt så billigt. Jag kollade upp priser om man vill åka själv på ex julbordsresa i december och åker man nu nästa vecka så får man flyg, boende med halvpension för 7990kr för två personer (annat hotell än det vi bodde på) Då hinner man även med att antingen åka skidor eller ta en dagsutflykt till Salzburg eller som vi gjorde, besöka Fehlsenterme som är ett bad ganska så nära hotell Salzburger Hof.

Vi bodde lite mindre i år än förra året men det var ett fräscht litet rum som jag delade med en kollega. Utsikten förra året var mot bergen men i år hade vi utsikt mot backen upp från Silver Bullet (bar där vi hängde på kvällarna).

Vi åt julbord första kvällen och tyvärr så orkar jag knappt äta något när det är sådär bufféaktigt, blir liksom mätt bara av att se allting. Men det jag åt var riktigt gott och allting var snyggt och fräscht upplagt.

Jag gillar det här hotellet även om det kan vara svårt att hitta, i år kände jag mig mer hemma och vi bodde faktiskt bättre till i år. Många i personalen är svenska både på hotellet och på Silver Bullet, hotellet ägs av STS Alpresor sedan 1989.

Jag skulle gärna ta med familjen hit något år, det enda som är lite trist är att resan är 3 dagar och då går två dagar bort på resandet. Hade gärna sett att det fanns alternativet 4 dagar.

 

3 COMMENTS

Kommentera